19 TOP 37 10 3 24 33
20 JUT 37 5 10 22 25

Datum plaatsing: 20-02-2024 21:41:00

Verslag en foto's: ADO wint besloten oefenwedstrijd van Quick Boys

ADO Den Haag speelde dinsdagavond in eigen huis een besloten oefenduel met Quick Boys. De wedstrijd werd met 3-1 gewonnen door ADO.

De wedstrijd tegen de Katwijkse club werd gespeeld met een combinatie-elftal van spelers die vaak niet de hele wedstrijd in actie komen en spelers die tot nu nog niet veel speelminuten in het eerste elftal hebben gemaakt. Zoals  Sky Heesen, zoon van oud ADO Den Haag speler en oud assistent-trainer Dirk Heesen. De jeugdspeler speelde al eerder mee in een besloten oefenwedstrijd tegen Excelsior in november vorig jaar en startte vanavond in de basis.

Bij Quick Boys was Tyrone Owusu, die van 2016 tot 2018 bij ADO Den Haag o19 speelde, vanavond de aanvoerder van de Katwijkers. Ook oud ADO Den Haag jeugdspelers Timon Fikkert (keeper), Nick Broekhuizen en Jesse Reinders startten in de basis van Quick Boys.

ADO kwam in de derde minuut al op voorsprong door een doelpunt van Lasse Vigen. Een kwartier later schoot Malik Sellouki op de paal van het Katwijkse doel, in de rebound kon Jerry van Wolfgang bal achter keeper Fikkert werken: 2-0.
Daarna volgden nog wat mooie kansen voor onder andere Sellouki om de voorsprong te vergroten, maar tot een treffer kwam het niet meer zodat de rust met de 2-0 voorsprong werd ingegaan.

In de rust bleef Jerry van Wolfgang in de kleedkamer achter. Zijn vervanger was Sofyan El Hannoudi.  De tweede helft was een kwartier oud toen Komljenovic met een afstandschot die naast ging, een corner bewerkstelligde, die corner leverde echter niets op.
In de 61e minuut bracht trainer Kalezic Finn de Bruin in voor Dhoraso Klas en keeper Kilian Nikiema voor Tim Coremans in het veld.
De Bruin stond nog maar een paar minuten in het veld toen hij met een afstandschot de Katwijkse keeper wilde verrassen, maar de bal ging naast het doel. Een minuut later moest Nikiema redding brengen op een inzet van Broekhuizen.
Met het haags kwartiertje in zicht werd het spel opeens spannender. De 3-0 kwam op het scorebord door een knullige terugspeelbal  van Reinders op Timon Fikkert die in het eigen doel terecht kwam.
Nick Broekhuizen deed wat terug voor Quick Boys, nadat hij in de 16 door Nikiema tegen de grond was gewerkt, benutte hij de door scheidsrechter Niels Boel gegeven penalty en zette de tussenstand daarmee op 3-1.
In het laatste kwartier van de wedstrijd maakten Devyn Payne en Enoch George hun officieuze debuut ten koste van Komljenovic en Heesen. Ook Rafael Struick werd gewisseld, zijn vervanger was Ronald Boaykye. In de slotminuten van de wedstrijd speelde ADO met 10 man, omdat  El Hannoudi met een blessure het veld verliet.  De wedstrijd eindigde in 3-1 voor ADO Den Haag.

Opstelling ADO Den Haag: Tim Coremans (61. Kilian Nikiema), Dhoraso Klas (61. Finn de Bruin), Malik Sellouki, Lasse Vigen, Henri Koudossou, Amir Absalem, Sky Heesen (76. Enoch George) , Jerry van Wolfgang (46. Sofyan El Hannoudi), Sacha Komljenovic (76. Devyn Payne), Gylermo Siereveld, Rafael Struick (79. Ronald Boakye)

Opstellling Quick Boys: Timon Fikkert (76. Bram Oskam) , Bram Franken, Sem van Duijn (46. Levi van Duijn) , Ravelino Junte, Guus Offerhaus (76. Matthijs Heeringa), Leonard de Beste, Jesse Reinders, Jason Meerstadt (67. Hadi Erol), Tyrone Owusu, Nick Broekhuizen, Koen Blommestijn (67. Mees van Tol)